Hemodiyaliz Ünitesi
07 Ocak 2025

Hemodiyaliz:

 

Böbrek yetmezliği gelişen hastalarda; vücut dışına alınan kanın makine aracılığıyla yapay bir filtreden geçirilerek birikime uğrayan zararlı maddelerden ve fazla sıvıdan arındırılması ve sonra kanın tekrar vücuda geri verilmesi işlemidir.

Hemodiyaliz uygulaması için; hastanın damar erişimi gereklidir ve bu işlem, fistül, kateter ya da greft ile sağlanır. İdeal olanı AV Fistül denilen, kolda atardamar ile toplardamarın birleştirilmesi (fistül) ameliyatının yapılması işlemidir.

Hemodiyaliz tedavisi sıklıkla haftada 3 gün uygulanır ve her tedavi seansı yaklaşık 4 saat sürer.

Hemodiyaliz Ünitemiz:

 

  • Hastanemizde ilk olarak 1996 yılında diyaliz tedavisine başlanılmıştır.

 

  • Ünitemiz 20 yatak kapasitesine sahiptir. Aynı zamanda 3 adet Hemodiyaliz cihazı ile Yoğun Bakım ünitelerinde hasta başı diyaliz hizmeti sunulmaktadır.

 

  • Haftanın 6 günü, 2 seans (sabah-öğlen) şeklinde hasta kabul edilmektedir.

 

  • Hemodiyaliz Ünitesine ait Hemodiyaliz Hizmet Aracı, hastaları evlerinden alarak tedavi sonrası evlerine geri bırakmaktadır.

 

  • Hastalar için uygun giyinme kabinleri, dinlenme olanakları, her hastaya ait TV sistemi bulunmakta ve diyetisyen önerileriyle hazırlanan öğünler hastalara sunulmaktadır.

 

Diyaliz Ünitemiz Sağlık Bakanlığı'nın, Sağlık Hizmetleri Yönetimi uygulamaları doğrultusunda Diyaliz Hizmetlerine uygun cihazlar ve modern ekipmanlarla donatılmıştır


Diyaliz1

Diyaliz4


Diyaliz6



Diyaliz3